Yaşam

Her Karşılaştığınızda İlk Defa İzliyormuş Gibi Hissetmenizi Sağlayan Kaliteli Filmler

Bazı sinemaları ne kadar izlersek izleyelim, gördüğümüz anda başka bir sinema izlemek istemiyoruz ve istemeden o sinemaları yeniden açıyoruz. Bunun verdiği rahatlama duygusuyla önümüzde sinema oynarken kana dalıyoruz herhalde. İşte size bu duyguyu yaşatacak sinemaları bir araya getirdik…

20. Arabamı Sür (2021)

İmdb: 7.6

Özet: Haruki Murakami’nin yazdığı bu drama filminde tiyatro oyuncusu ve yönetmen Yusuke Kafuku eşini kaybedeli iki yıl olmuştur. Hâlâ karısının kaybıyla başa çıkamayan Vanja Amca’yı Hiroşima’daki bir tiyatro festivalinde yönetmeyi kabul eder. Orada, arabasını sürmekle görevlendirilen içe dönük genç bir bayan olan Misaki ile tanışır. Yolculukların ortasında geçmişten gelen sırlar ve yürekten itiraflar açığa çıkacaktır.

Oyuncular:Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Reika Kirishima

Müdür:Ryusuke Hamaguçi

19. Her (2013)

İmdb: 8.0

Özet: Theodore Twombly yakın gelecekte el yazısı mektuplar yazarak hayatını kazanıyor. Ama bu yıllarda artık insanların işleri bilgisayar programları ile yapılıyor. Eşinden boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşayan Theodore’un hayatı bir gün bir teknoloji reklamıyla karşılaşmasıyla değişir. Mükemmel bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu çok çekici bir bayan olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık ve sadece bir ses olan Samantha, dünya ve hayata dair sorularıyla Theodore’u farklı bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyona giren Theodore, yavaş yavaş hayatın güzel taraflarını fark etmeye başlarken, yapay zeka programıyla olan ilişkisi gitgide tuhaf bir hal alır.

Oyuncular:Joaquin PhoenixScarlett JohanssonAmy Adams

Müdür:Başak Jonze

18. Marslı (2015)

İmdb: 8.0

Özet: Görev için Mars’a gönderilen astronotlardan biri olan Mark Watney’nin şiddetli bir fırtına sonucu öldüğü sanılır ve ekibi tarafından terk edilir. Ancak Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Sahip olduğu sınırlı kaynaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal göndermeye çalışır. Grup arkadaşları tehlikeli bir kararın eşiğindeyken, milyonlarca kilometre uzakta, NASA ve uluslararası bilim adamları bu “Marslı”yı evine geri götürmek için yorulmadan çalışıyorlar.

Oyuncular:Matt DamonJessica ChastainKristen Wiig

Müdür:Ridley Scott

17. Deniz Kenarındaki Manchester (2016)

www.artfulliving.com.tr

İmdb: 7.7

Özet: sıhhi tesisat, elektrik, kapıcı gibi sıradan işler yapan Lee Chandler; Küçük bir evde tek başına yaşıyor. Bir gün doğup büyüdüğü ama uzun süredir gitmediği şehirden acil bir telefon alır. Kalp rahatsızlığı olan kardeşi hastaneye kaldırıldı ve durumu ağır. Lee endişeler ve soru işaretleriyle yola çıkar. Hastanede alacağı haberle hayatı değişecektir.

Oyuncular:Casey AffleckMichelle WilliamsKyle Chandler

Müdür:Kenneth Lonergan

16. Yeşil Kitap (2018)

İmdb: 8.2

Özet: Green Guide’ın yine üç Oscar ödülü ve üç Altın Küre ödülü var. Yeşil Rehber, ünlü bir piyanist ve konser çeşitliliği için şoförü olan Tony’nin hikayesini anlatıyor. Tony Lip, Bronx’ta bir İtalyan-Amerikan mahallesinde yaşıyor. Ünlü Afrikalı-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley, konser çeşitliliğine hazırlanıyor. Ünlü müzisyen soyunun bir parçası olarak, Gerçek, Manhattan’dan güneye birçok yere seyahat edecek. Onunla şehir şehir seyahat edecek bir sürücü arayan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır. Tony, seyahat ederken Afrikalı-Amerikalılara sadık seyahat programlarını kullanmak için “Yeşil Kitap” adlı bir rehberden yardım ister. Dr. Shirley ve Tony yolculuklarında ırkçılık, tehlike ve beklenmedik bir nezaketle karşılaşırlar. İkili, şiddetli yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmalıdır.

Oyuncular:Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

Müdür:Peter Farrelly

15. Güzel Bir Akıl (2001)

İmdb: 8.2

Özet: Josh Nash’in gerçek hayat hikayesine odaklanan Akıl Oyunları, sosyetik bir matematikçiyi konu alıyor. John Forbes Nash, kazandığı bursla Princeton Üniversitesi’nde eğitimine başlar. Bu süreçte parlak zekasını her zaman hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi kanıtlama aşamasına gelir. Böylece matematik çevrelerinde ününü yayan dahi adam, zamanla şizofreni belirtileriyle baş etmeye başlar. Nash artık gerçek gerçekleri kendi yarattığı dünya ile kendi kurmaca gerçeklerinden ayıramaz hale gelir.

Oyuncular:Russell CroweEd HarrisJennifer Connelly

Müdür:Ron Howard

14. Lekesiz Aklın Ebedi Güneş Işığı (2004)

İmdb: 8.3

Özet: Sil Baştan’da ana karakter sevgilisiyle ilgili her şeyi sanki hiç yaşamamış gibi kafasından silmek ister. İki yıldır sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, teknolojik bir deneye katılan sevgilisini hafızasından tamamen silinmeden hatırlatmaya çalışır. Yani Barış’ın kim olduğunu hatırlamıyor bile. Bu gelişmeye sinirlenen adam aynı işlemi kendisine de uygulamak ister. Film, adamın hafızası silinirken yaşanan alakayı gözler önüne seriyor. Adam bir kez daha, oldukça düzgün başlayan ve sonra lezzetini yitiren bağlantıyı takip ediyor. Ancak zaman geçtikçe ve sıra hoş şeylere gelince kendisine yapılan müdahaleyi durdurmak ister. Pişman oldu!

Oyuncular:Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

Müdür:Michel Gondry

13. Şakacı (2019)

İmdb: 8.4

Özet: Arthur Fleck’in hayatına odaklanan filmde, Fleck başarısız bir komedyendir. Dışlanmış bir adam olan Arthur hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ arayışı içinde olan Arthur, hayatını iki maske takarak geçirir. Gündüzleri geçimini sağlamak için palyaço maskesi takan Arthur, geceleri ise asla silemeyeceği bir maske takıyor. Babasız büyüyen Arthur, en iyi arkadaşı annesine “Mutlu” diyor. Bu takma ad, Arthur’un iç acısını gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalık, onun giderek topluma karşı çıkan bir adam olmasına neden olur. Yavaş yavaş tekinsiz sulara yelken açan Arthur, bir süre sonra kendini Gotham City’de bir hata ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşarak Joker karakterine bürünür.

Oyuncular:Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Müdür:Todd Phillips

12. Hamilton (2020)

İmdb: 8.4

Özet:Aktör Lin-Manuel Miranda’nın yazıp seslendirdiği biyografik müzikal Hamilton, Amerikan tarihini ve Amerika’nın kurucu isimlerinden Alexander Hamilton’ın yaşam öyküsünü konu alıyor.

Oyuncular:Lin-Manuel Miranda, Jonathan Groff (II), Daveed Diggs

Müdür:Thomas Kail

11. Ayla (2017)

İmdb: 8.3

Özet: Kore Savaşı’nda gerçek ve dram dolu bir film olan Ayla, 1950 yılında savaşa katılan Süleyman Astsubay’ın savaş alanında küçük bir kız bulması ile başlar. Bu 5 yaşındaki Koreli kız yetim ve nereye gideceğini bilmiyor. Astsubay kızı yanına alır ve adını Ayla koyar. Birliğin neşe kaynağı haline gelen Ayla ve astsubay kısa sürede baba-kız olurlar. Ancak 15 ayın sonunda sendika Türkiye’ye dönme kararı aldı. Ayla’yı bırakıp geri dönmek istemeyen Süleyman Astsubay, her yolu denemesine rağmen Kore kanunlarının dışına çıkamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil edilerek yetimhaneye verilecek olan Ayla, son vedalarında yeniden ortalara gelme sözü verirler. Yıllar ikiliyi yeniden bir araya getirecek mi?

Oyuncular:Ismail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol

Müdür:Can Ulkay

10. İtibar (2006)

İmdb: 8.5

Özet: Prestige, iki sihirbazın birbirini yenmeye çalışmasının öyküsünü anlatıyor. 19. yüzyılın sonlarında Londra’da Robert Angier, sevgili eşi Julia McCullough ve Alfred Borden bir sihirbazın hem arkadaşları hem de yardımcılarıdır. Julia bir gösteri sırasında öldüğünde Robert, Alfred’i onun ölümüyle karıştırır ve ikisi düşman olurlar. Zamanla ikisi de ünlü olur ve birbirlerinin sahne performansını sabote etmeye çalışan rakip sihirbazlara dönüşürler. Alfred başarılı bir şekilde hile yaptığında, Robert rakibinin sırrını çözmeye takıntılı hale gelir ve trajik olaylar başlar.

Oyuncular:Hugh JackmanChristian BaleMichael Caine

Müdür:Christopher Nolan

9. Zaman Hakkında (2013)

İmdb: 7.8

Özet: 21 yaşında bir genç olan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğe sahiptir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda yolculuk yapma yeteneğine sahiptir ve Tim artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim, geçmişindeki utanç verici anlara gider ve olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra’ya taşınır ve çok çekici bir bayan olan Mary’ye aşık olur. Tim ilişkilerine yeni bir ‘boyut’ getirmek için gizli yeteneğini kullanmaya başlar ve bu nedenle her adımı hatasız atmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların hayatın gerekli bir modülü olduğunu fark eder.

Oyuncular:Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

Müdür:Richard Curtis

8. La La Land (2016)

İmdb: 8.0

Özet: Aşıklar Şehri, yolları kesişen iki kişinin hikayesini anlatıyor. Hayatlarına yön vermeye çalışan iki tutkulu insan olan Sebastian ve Mia’nın yolları Los Angeles’ta bir trafik sıkışıklığında kesişir. İkisi de sanat aşığı olan bu iki kişi, hayallerini gerçekleştirme yolundadır. Sebastian, klasik cazın sütunlardan yükseldiği bir kulüp açmanın hayalini kurarken Mia, kafesinde çalıştığı sinema platosunda kendisine uygun olan tüm oyunculuk seçmelerine katılarak rol alma telaşı içindedir. Bu iki insanın kalpleri birbirleri için atmaya başlayınca ortaya çıkan görüntü hayatın kurallarını alt üst edecek ve yavaş yavaş hayallerinden uzaklaşmaya başlayacaklardır.

Oyuncular:Ryan GoslingEmma StoneJohn Legend

Müdür:Damien Chazelle

7. Senden Önce Ben (2016)

İmdb: 7.4

Özet: Film, yarı felçli bir genç adam ile küçük bir kasabada büyümüş ve daha sonra tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda kalan bakıcı bir genç hanımın hikayesini anlatıyor. Bu genç adam ve hanımın ortaya çıkması hayatlarını yeni bir yola sokacak. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan çift, farklılıklarının fazlalığından şikayet etse de zamanla hayata dair bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar. Birbirlerine aşık olan karakterleri şimdi daha da çetin bir sınav beklemektedir.

Oyuncular:Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

Müdür:The Sharrock

6. 500 Yaz Günü (2009)

İmdb: 7.7

Özet: Aşkın gerçek olduğuna inanmayan bir kadın ile ona âşık olan adamın hikayesini anlatan sinema, sıra dışı bir romantik komedi. Tom Hansen, Summer Finn ile tanıştığı ilk günü, onun hayatından tamamen çıktığından emin olduğu günü hatırlıyor. Tom onu ​​ilk gördüğünde ona aşık olur. Hayatının geri kalanını bu kızla geçirmesi gerektiğini biliyor. Ancak Summer ne aşka ne de bağlantılara inanır. Ancak tam ortasında arkadaşlıktan farklı bir ilgi başlar. Birlikte geçirecekleri günler, sıra dışı, komik ve komik bir hikayeye tanıklık edecek.

Oyuncular:Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend

Müdür:Marc Webb

5. Defter (2004)

İmdb: 7.8

Özet: Hikaye, 1940 yılında çevresindekilerin ‘Duke’ dediği yaşlı bir adamın, bir huzurevinde sararmış bir deftere yazdığı aşk hikayesini okumaya başlamasıyla başlar. Allie Hamilton adında 17 yaşındaki bir kız, Güney Karolina’daki Seabrook Adası’na gelir. Ailesiyle tatilde olan Allie, burada yaşayan Noah adında bir gençle yakınlaşmaya başlar. Aralarındaki sınıfsal ve ekonomik farklılıklara rağmen birbirlerine olan duygularını engellemezler ve dolu dolu yaşamaya başlarlar. Ancak onları bekleyen ayrılık, 2. Dünya Savaşı’nın kızışmasıyla gelmek üzeredir.

Oyuncular:Ryan GoslingRachel McAdamsJames Garner

Müdür:Nick Cassavetes

4. Tatil (2006)

İmdb: 6.9

Özet: Iris Simpkins, Londra gazetesinde köşe yazarıdır. Ayrıca meslektaşı Jasper Bloom’a karşı karşılıksız bir sevgisi vardır. Noel yaklaşırken Iris’in dünyası, Jasper’ın nişanlı olduğunu ve başka bir meslektaşıyla evlenmek üzere olduğunu öğrenince alt üst olur. Öte yandan Los Angeles’ta yaşayan Amanda Woods, kendisine ihanet eden ve onu unutmaya çalışan sevgilisinden artık ayrılmıştır. Bu iki hanımın yolları Baht ile kesişir. Bir internet sitesi aracılığıyla oturdukları evi değiştirmeye karar verirler. Amaçları, hayatlarında büyük bir fark yaratmaktır.

Oyuncular:Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law

Müdür:Nancy Meyers

3. Kazablanka (1942)

İmdb: 8.5

Özet: Kazablanka en iyi aşk sineması klasiklerinden biridir. Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın unutulmaz oyunculuğuna imza atan kült sinema, İkinci Dünya Savaşı sırasında Fas’ın Kazablanka şehri, Avrupalıların Hitler’den kaçmasıyla renkli ve renkli bir görünüme kavuştu. Rick Blaine karakteri, şehrin en tanınmış barını işletiyor. Bir gün eski aşkı Ilsa, direnişin başı olan kocası Victor Laszlo ile birlikte gelir. Rick, Ilsa ve Victor’un şehirden kaçmasını sağlayabilecek tek kişidir.

Oyuncular:Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Müdür:Michael Curtiz

2. Dövüş Kulübü (1999)

İmdb: 8.8

Özet: Dövüş kulübünün kuralları vardır. Dövüş Kulübü’nün ilk kuralı: Asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma… Dövüş Kulübü’nün ikinci kuralı: Asla ama asla dövüş kulübü hakkında konuşma… Jack, hayatın sıradanlığına kapılmış bir sigorta memurudur. Uzun süredir ‘uykusuzluk’ çekiyor. Kendi ruhsal yüklerinden kurtulmak için küme terapilerine katılır. Terapiler sırasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile… Jack’in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış bir adam olan Durden, Jack’i hakkında hiç konuşulmaması gereken bir entrika olan ‘Dövüş Kulübü’ ile tanıştıracaktır.

Oyuncular:Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Müdür:david fincher

1. Harry Potter ve Felsefe Taşı (2001)

İmdb: 7.6

Özet: Harry Potter, ailesini bir araba kazasında kaybettiğini düşünür. Ailesini kaybettikten sonra yetim kalan Harry’nin tek sığınağı, durumu pek iyi olmayan teyzesinin yanıdır. Harry, hayatı boyunca yönetici ailesi tarafından korkunç davranışlarla büyütüldü. Ama Harry Potter artık 11 yaşında ve Harry’nin hayalleri ve yetenekleri günden güne ortaya çıkıyor. Kısa bir süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. Artık tek amacı ailesinin yaşadığı bu şüpheli kazayı araştırmak ve muhataplarını cezalandırmaktır.

Oyuncular:Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Müdür:Chris Columbus

basmakci-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort